top of page
  • Lotta Ikonen

Maailman huippu-urheilijaksi meditaation avulla

Meditaatio on maailmalla huippu-urheilijoiden suosiossa, eikä suotta. Siinä missä jokainen yksilö kotisohvillaan hyötyy säännöllisen meditoimisen positiivisista hyödyistä, myös urheilijat hyötyvät siitä pelikentillään ja harjoituksissaan, ja saavuttavat sen myötä merkittäviä tuloksia parantuneen suorituskyvyn ja keskittymisen ansiosta.



Monet maailman huippu-urheilijat ymmärtävät, että mielen harjoitukset ja hallinta ovat yhtä merkittävässä osassa kuin fyysinen ja kehollinen valmennus. Meditaation salaisuus piilee siinä, että se auttaa tuomaan täyden potentiaalin esiin ja auttaa viilaamaan suorituskyvyn huippuunsa.


Muun muassa NBA-tähti LeBron James, tennishuippu Novak Djokovic, koripallon huippu Michael Jordan sekä jalkapallon pitkäaikainen supertähti Christiano Ronaldo puhuvat ja liputtavat meditaation puolesta, näin muutamia mainitakseen. Heille meditaatio kuuluu tärkeänä osana rutiineihin ja on merkittävässä osassa kokonaisvaltaista harjoittelua. Tänä päivänä jokaisen huipulle tähtäävän tai jo siellä olevan tulisikin keskittyä omaan meditaatiorutiiniinsa saavuttaakseen oman täyden potentiaalinsa ja parhaimman suorituskykynsä!


7 meditaation merkittävää hyötyä urheilijalle:


  1. Parantaa keskitymiskykyä. Meditointi kehittää urheilijan kykyä keskittyä olennaiseen ja auttaa ylläpitämään tarkkaavaisuuden niin kilpailu- kuin harjoitustilanteissakin. Erityisesti paineen alla tästä piirteestä on urheilijalle valtavasti hyötyä, kun keskittyminen ei herpaannu tärkeällä hetkellä.


  2. Auttaa hallitsemaan stressiä ja jännitystä. Urheilijat kohtaavat usein henkistä painetta ja stressiä ja tähän löytyy apua meditaatiosta. Meditaatio kehittää henkistä tasapainoa ja suorituskykyä, mikä auttaa stressaavissa ja jännittävissä tilanteissa ja hetkissä.

  3. Säätelee mielialaa ja motivaatiota. Meditointi voi auttaa säilyttämään positiivisen asenteen sekä kehittää urheilijan itsetuntemusta ja itseluottamusta. Tämä on erityisen hyödyllistä ja tärkeää silloin, kun harjoittelujaksot ovat pitkiä ja motivaatio tekemiseen on saattanut heikentyä. Meditaatiosta saa sisäistä voimaa, paloa ja uskoa omaan tekemiseen.


  4. Edistää palautumista. Meditointi aktivoi parasympaattista hermostoa, joka edistää rentoutumista ja voi nopeuttaa palautumista intensiivisen harjoittelun jälkeen. Tämä auttaa ehkäisemään ylirasitustiloja ja vammoja, ja pitää sekä mielen että kehon iskussa tulevia tärkeitä koitoksia varten.


  5. Kehittää henkistä kapasiteettia ja kestävyyttä. Urheilu ei ole vain fyysistä suoritusta, vaan suuressa osassa myös henkistä kestävyyttä. Meditointi kehittää henkistä joustavuutta, mikä auttaa urheilijaa käsittelemään vastoinkäymisiä, tappioita ja paineita. Meditaation avulla omat tunteidenkäsittelytaidot paranevat, mistä on valtavasti hyötyä kokonaisvaltaista suorituskykyä ajatellen.


  6. Parantaa unenlaatua. Säännöllinen meditointi voi parantaa unen laatua, mikä on tärkeää optimaalisen palautumisen ja suorituskyvyn kannalta.


  7. Auttaa saavuttamaan FLOW-tilan. Meditointi voi auttaa urheilijaa pääsemään flow-tilaan, jossa suoritus tuntuu vaivattomalta ja keskittyminen on huipussaan. Flow-tilassa urheilija elää täysin hetkessä, eikä keskittyminen herpaannu paineenkaan alla. Tämän tilan saavuttaminen on tavoiteltavaa, kun halutaan saavuttaa huippusuorituksia ja tilanteita niin harjoitus- kuin kilpailutilanteissakin.


 


Hei urheilija, hae mukaan henkilökohtaiseen valmennukseen!

Valmennus sopii sinulle, joka haluat:

✓ Saavuttaa tavoitteesi ja oman täyden potentiaalisi.

 

✓ Oppia kääntämään haasteet menestyksesi eduksi.

✓ Kehittää henkistä kapasiteettiasi ja suorituskykyäsi.​

✓ Syventää ymmärrystäsi mielen voimasta ja meditaation

vaikuttavista hyödyistä menestyksesi polulla. Hae mukaan!




Comments


bottom of page